Belgian   |   Danish   |   Dutch   |   French   |   German   |   Italian   |   Polish   |   Portugese   |   Spanish
  Other links in this category
  1.    Groenkalender-online

  Plantendatabank met informatie over een groot aantal tuinplanten, alleen toegankelijk voor abonnees. Informatie omvat foto's, verzorging, en advies voor problemen.



  2.    De Tuingids

  Tuinencyclopedie met verschillende rubrieken. Informatie over de tuin, het tuinieren en planten.



  3.    Tuincentrum Xotus

  Bedrijf te Delft biedt naast een uitgebreide selectie van veelal tropische planten en andere tuinproducten ook een Aziatische supermarkt en restaurant, cursussen en excursies.



  4.    Veen.helleborus

  Telers van helleborus, hepatica, en andere planten voor in de schaduw tonen foto's van hun tuin en galerijen van de planten.



  5.    Jakobskruiskruid

  Informatieve site over dit inheemse onkruid: giftigheid voor zoogdieren, feiten en fabels, achtergrondinformatie en forum.



  6.    De Tuinkamer

  Een tuinsite met veel foto's van planten, insecten en vogels.



  7.    Bloemisterij Matthijs - Rhododendrons & Azalea's

  Groot- en kleinhandel in Rhododendrons en al dan niet bladverliezende Azalea's. Uitvoerige rasbeschrijvingen.



  8.    Daniëlle Houbrechts: de kruidigste plek van het internet

  Kruidendeskundige bekend van radio en boeken biedt informatie over keuken- en tuinaspecten van kruiden: kruidenbibliotheek, recepten en tuintips.



  9.    Vaste planten tuin

  Liefhebberstuin met meer dan 700 soorten vaste planten, veel foto's van planten en borders door de seizoenen heen, virtuele wandeling, diashow en veel tuinlinks.



  10.    Plantendatabases op het WWW

  Verzameling van ruim 100 verschillende weblinks van plantendatabases en planten-encyclopedieën. Je kan hier veel gegevens van je tuinplanten opzoeken. (Nederlands- en Engelstalig).



  11.    Buxusvormsnoei

  Informatie over buxus, veel mooie foto`s van buxusvormsnoei.



  12.    Info over de hopteelt.

  Plantkundige- en teeltinformatie. Informatie over ziekten en het gebruik van de Humulus lupulus.



  13.    De Rotstuin (Maastricht)

  Prive website over de rotsplanten van Gerda en Ron Cremers met o.m. foto's van de rotstuin en rotsplanten, een plantendatabase, kweeklijst, linkpagina etc.



  14.    Fotoherbarium

  Uitgebreid digitaal herbarium met foto's en eigenschappen van wilde planten in Nederland. Alfabetisch geordend, zoekmogelijkheden op Botanische en Nederlandse naam, familie en kleur.



  15.    Erodium

  Informatieve site met de geschiedenis, systematiek en diversiteit van deze aan geraniums verwante planten, en foto's van enkele soorten.



  16.    Hovaria: Hortensia verzorging

  Kwekerij van hortensia's Hovaria presenteert verzorgingsinformatie voor Hydrangea macrophylla, inclusief kleurverandering en drogen van bloemen.



  17.    Plantencentrum Exotica (Herenthout)

  Collectie van bloeiende subtropische planten, vruchtdragende planten en vele soorten winterharde exoten zoals palmen, bananen en yucca.



  18.    Wilde planten in Nederland en België

  Database met meer dan 1500 soorten heemplanten, doorzoekbaar op standplaats, plantenfamilie of -vorm, en Nederlandse en wetenschappelijke naam. Elk is voorzien van een illustratie en beknopte informatie over groei en bloei, en verspreiding.



  19.    Buxus

  Een informatieve site over de Buxusteelt, snoei en verzorging.



  20.    Kuipplanten.com

  Informatiesite van de vaktechnische organisatie LTO Groeiservice, met foto's en verzorgingsinformatie per seizoen over verschillende kuipplanten.